Втора баба хапна бисквити за 700 лв

Миналата седмица друга старица плати 5 бона за два пакета "Житен дар"

86 годишна бургазлийка брои 700 лева за два пакета чаени бисквити. Възрастната жена е втората измамена през последната седмица по новата схема, която телефонни мошеници пуснаха в оборот. Хитрите измамници позвънили на бабата и се представили за куриери. Те й казали, че ще доставят колет от нейн роднина в чужбина, който й праща 36 000 долара. За да получи пратката обаче, жената трябвало да плати 700 лв за транспортни разходи. Без да му мисли пенсионерката предала парите на непознат мъж, който дошъл на домашния й адрес и доставил въпросния колет. След като си заминал жената отворила колета и вместо пари намерила вътре два пакета бисквити. 

Само преди седмица друга възрастна бурагзлийка стана жертва на подобна телефонна измама. 88 годишната жена плати  5 200 лв за колетна пратка от чужбина. Измамниците я подхлъзнали, че в пакета има лекарства, документи и пачка от 28 000 евро, изпратена от внучка й.

Жената се прибрала в дома си и при отварянето на колета констатирала, че същият съдържа само две кутии бисквити "Житен дар". Позвънила на внучката си в чужбина и установила, че е измамена, след което подала жалба в полицията.

От МВР предупреждават, че телефонните измамници стават все по-изобретателни и предупреждават възрастните хора да не дават пари на непознати, независимо по какъв повод им се искат.