ГЕРБ в област Бургас подкрепя стартиралата подписката за референдум по изборните въпроси

Структурите на ГЕРБ във всичките 13 общини в Бургаска област подкрепят подписката за провеждане на национален референдум със следните въпроси: 1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно!; 2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? 3.Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите? Подписката стартира след сформиране на Инициативен комитет, председателстван от проф. Георги Близнашки. Във всички офиси на ГЕРБ в областта гражданите могат да се разпишат.
На централни места в Бургас гражданите също могат се включат в подписката. Пунктове са разположени пред Бургаския свободен университет, до емблематичния Часовник до сградата на Общината, на входа на Морската градина (до „Гъбката”), както и до РУМ „Велека” в к-с „Изгрев”. Бургазлии могат да се разписват още в комплекс „Славейков до спортна зала „Младост”. В най-големия жилищен комплекс в града, „Меден рудник”, също се събират подписи – на втората спирка на автобус №211. Всички желаещи могат да се подпишат на съответните места от 10 до 18 часа, включително и през почивните дни.
Още от самото стартиране на подписката в цялата област, се наблюдава интерес от страна на гражданите, които подкрепят задължителното и електронното гласуване, както и мажоритарния избор на кандидатите за депутати.