Поздрав от ГЕРБ за БСП с „51 милиона за 51 съветника”

Съветниците от мнозинството с намек към червените, заради Фонда за растеж

Любовни послания на днешната общинска сесия, която ще решава парите за Бургас през настоящата година.

От ГЕРБ стартираха заседанието, раздавайки листовки с послание, но и с намек за своите колеги от БСП в местния парламент. Причината - Варна е успяла да усвои в пъти повече от Бургас, чрез фонда за развитие и растеж на регионите. 

Общинските съветници от мнозинството раздадоха на всички в залата декларации, както и стикери с надпис „51 милиона за 51 съветника”. Мотото на акцията в цифри показва, че Варна е успяла да усвои от Фонда 51 милиона лева, за сметка на скромните за Бургаска област 5 милиона лева, при повторно редуциране на проектите и средствата.

От групата на столетницата също не останаха длъжни на общинските съветници от ГЕРБ. Те също като в цирк се бяха подготвили с лозунги, в ярко червен цвят, с надпис "Кмете, кой ще плаща заемите?"

Този път, както никога до сега в младата история на Бургас, съветници от Национален фронт за спасение на България подадоха ръка на своите опоненти, в защита на твърденията на ГЕРБ и срещу разигралият се театър от страна на БСП. Те определиха скромната сума за Бургас от Фонда като престапление на Тройната коалиция.