Ако продължим да говорим за агитацията на чужд език, то няма какво повече да правим с ДПС

Аз, този Хюсеин Хафъзов, не го разбрах. Какво иска? Кой му ограничава свободата?

Направих остро изказване на заседанието на групата, заяви депутатът Страхил Ангелов. И други колеги се изказаха в този дух. Аз, този Хюсеин Хафъзов, не го разбрах. Какво иска? Кой му ограничава свободата? Това попита в ефира на Нова телевизия Страхил Ангелов, депутат от БСП, на въпрос за вчерашния скандал в 42-то Народно събрание.

Припомняме, че вчера при гласуването на Изборния кодекс, народните представители не приеха предложението на Мустафа Карадайъ, Янко Янков, Четин Казак и Хамид Хамид: „В случаите, когато кампанията се води на език, различен от българския, се осигурява превод на български език“.

„Не разбрах какво цели тази провокация. Не ги разбрах. Всичко, каквото си поискаха от ДПС, им е дадено. Време е БСП да постъпи мъжки. Аз вече осем месеца чувам, че ДПС не са съгласни с премахването на плоския данък, с възобновяването на проекта АЕЦ „Белене”. Време и ние да кажем какво не ни харесва.”, коментира Ангелов.

„Да говориш по този начин на фона на това, което се случва във Пловдив, е безотговорно. Очаквах председателят на Движението за права и свободи и останалите членове на партията да се разграничат от думите на Хюсеин Хафъзов. Съжалявам, но Нури Адалъ не ме вдъхновява.”, допълни народният представител.

„Призовавам хората да не се поддават на подобни провокации. Нека да запазим спокойствие. Агитация на чужд език няма да има. Въпросът е приключен. Не разбирам с какво потиснахме представителите на ДПС”, обяви Страхил Ангелов.

„Не се готвя да радикализирам обстановката в БСП. Вчера достатъчно се нажежи обстановката. Има неща, които не можем да допуснем и неща, които да отстояваме. Станишев го нямаше в петък на заседанието.”, допълни Ангелов.

„Георги Първанов ми е приятел. Може да се окаже, че дори да отидем на предсрочни избори, това няма да бъде лош вариант. Тази тема трябва да бъде затворена. Ако тя продължи да бъде част от дневния ред на българското общество, няма какво да правим с ДПС. Ако продължим да дискутираме агитацията на чужд език, трябва да отидем на предсрочни избори.", категоричен бе депутатът.