Пилотът Янко Стоименов благодари за помощта от ГЕРБ

Пилотът Янко Стоименов благодари чрез поздравителен адрес за помощта от ГЕРБ, оказана по време на съдебното му дело за самолетна катастрофа

Благодарственото писмо на Янко Стоименов бе прочетено  от депутата от ПГ на ГЕРБ Емануела Спасова, член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, по време на Редовното отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ
„Имах щастието да срещна един истински българин. Бях внимателно изслушан и добре разбран. Разбрах, че е добре информиран за това, което се случва в съда. Решението той не взе сам, проведе няколко разговора, след като получи подкрепата на онези вас, добави: „Много от страданията ни идват, просто защото сме българи, но ние сме силни и няма да се предадем”, заявява Стоименов в писмото. 

Николай Младенов, специален представител на генералния секретар на ООН за Ирак и ръководител на мисията на световната организация в тази страна заяви пред делегатите, че Европа няма нужда от демагогията на социалистите. "От 1990 година България се опитва да се изправи на крака. Всеки път, когато се опитва някой да я дърпа надолу", каза Младенов. Това са хората, които се занимават с тролове, киборги и подобни неща от подземния свят, посочи той. По думите му "всеки път, когато се опитат да дръпнат България надолу, нашият отбор се опитва да я изправи – така беше 1990 година, така беше през 1997 година, така ще бъде и занапред". 
"Нашата задача е да се преборим с техните интриги, не с интриги, а с идеи. Всички ние, в ГЕРБ, вярваме в индивидуалната свобода. Това ни прави не само по-силни тук, но и по-силни в Европа. Европа няма нужда от демагогията на социалистите. ГЕРБ може и ще помогне, да докажем че ЕНП може и ще победи", заяви още Николай Младенов и допълни, че "Погледната отвън, в момента България е загубила посока. Управлява се от хора, които са загубили бъдещето за нашата страна. Нека на вота за европейските избори да докажем че можем да работим за България, можем да работим за Европа и няма да спрем да работим, докато не върнем България към пътя напред".