Два дни за делото“Гранити“

Съдебното следствие по делото за отвличането и убийството на собственика на фирма "Гранити“ Стоян Стоянов продължава днес и утре. Очаква се на днешното заседание да бъде представена експертизата за установяване на произход.
През януари съдът вече изслуша 14 вещи лица, представили около 20 експертни заключения по делото. Бяха приети заключенията на експертите изготвили изготвили техническа експертиза, съдебно-медицинска експертиза за оглед и аутопсия на трупа, комплексна медицинска експертиза, техническо изследване на документи и ценни книжа, дактилоскопна експертиза, балистична експертиза, съдебно-медицинска експертиза на веществени доказателства, физико-химична експертиза, графическа експертиза, техническа експертиза на мобилни телефони и телефонна техника, техническа експертиза на компютърна техника, геодезична и картографска експертиза, съдебно-икономическа експертиза.
Петима са посъдимите за отвличането и убийството на 36-годишния бизнесмен. Бившият частен съдебен изпълнител Галин Костов и бившият шеф на АДВ Станислав Михайлов, който е извън страната от пет години и се издирва от Интерпол, варненците Нено Стоянов и Стоян Колев и Стоян Петров с прякор Килъра. Собственикът на фирма „Гранити“ беше отвлечен на 6 март 2008 г Тялото му беше намерено година и половина по-късно в местността“Горска нива“ в землището на село Паницово, община Несебър