Баровци от София поръчали убийството на шефа на „Гранити”

Бивш държавен служител замесен в жестокото убийство

Баровци от София са поръчали убийството на шефа на „Гранити” Стоян Стоянов. Това разкри бившият шеф на направление „Антитероризъм” към ОД на МВР, а сега ръководител на звено в регионалната служба на ДАНС Златомир Канев. Той е координирал разследването.
„Някакви баровци от София, единият на много високо ниво в Министерството на земеделието, бивш държавен служител.” Така Димитър Димитров от Варна описва поръчителите на убийството пред полицай Канев, пише 24 часа.
За първи път в началото на тази година стана ясно как се е стигнало по веригата до петимата подсъдими за жестокото убийство - бившия шеф на Агенцията по държавни вземания Станислав Михайлов, бившия частен съдебен изпълнител Галин Костов, техните момчета за всичко - Нено Стоянов и Стоян Колев, и съдения за грабежи и убийство Стоян Петров, всичките от Варна. Срещу Михайлов обаче процесът се води задочно, тъй като е в неизвестност. През лятото на 2009 г. той напусна страната дни след арестите на Нено Стоянов и Стоян Колев във Варна.
Припомняме, че трупът на бизнесмена бе намерен през октомври 2009 г. в местността Горска нива край несебърското с. Паницово. Той бе похитен пред дома си на 6 март 2008 г. До находката се стига, след като един от подсъдимите - Стоян Петров, тогава води разследващия
екип до лобното място на убития Стоянов.
ДНК експертиза потвърждава самоличността му. Скрита за широката публика обаче остава информацията, че тялото е без подбедрицата и обувката на единия крак.