В МВР пенсионират масово полицаи

Петдесет полицаи от областната дирекция в Пловдив, които имат необходимия стаж в МВР, ще бъдат пенсионирани този месец

Петдесет полицаи от областната дирекция в Пловдив, които имат необходимия стаж в МВР, ще бъдат пенсионирани този месец.

Сред полицаите нямало началници на районни управления или други отговорни служители на ключови постове. Вероятно през лятото ще има още една вълна на пенсиониране. В момента в дирекцията работят около 260 души със стаж и необходима възраст за излизане в пенсия.

В Пиринския регион до края на този месец също ще бъдат освободени 30 служители.
“Не се предвижда пенсиониране на служители в ОДМВР - Русе”, съобщи директорът главен инспектор Георги Великов и уточни, че процесът е динамичен и всеки с навършени години за пенсия може да поиска сам да излезе по всяко време в заслужен отдих.

Миналия ноември министър Цветлин Йовчев пенсионира зам.-директора на ОДМВР Валентин Колев и началника на “Човешки ресурси” Петър Илиев.

До края на 2013 г. русенската полиция напуснаха 20 пенсионери, предимно дежурни на пропуска по районни уравления. До края на януари тази година от административно-обслужващия персонал на дирекцията са съкратени още 39 служители.

Шефът на варненската полиция Чавдар Нанков отказва да разкрие колко служители на областната дирекция на полицията предстои да бъдат пенсионирани заради навършена възраст за пенсиониране или натрупан трудов стаж. В полицейските среди във Варна обаче се говори, че по този ред ще си тръгнат около 40 души.

В Областната дирекция на полицията в Монтана се пенсионират 20 души.

Повече от 20 полицаи от ОД на МВР-Шумен са подали рапорти за пенсиониране. Те са от всички служби и процесът по оптимизиране на щата върви в последните 20 дни, заяви шефът на дирекцията комисар Валентин Александров.