Вече има осъдени след "революцията" в Пловдив

Най-голяма присъда е получил младежът, откраднал 3 кутии цигари от разбития павилион

Участници в петъчните протести в Пловдив вече са осъдени за хулиганство през почивните дни, потвърдиха от Районна прокуратура. По официални данни от полицията по време и след протестите на 14 февруари са задържани 120 души.

Четирима, от арестуваните в петък участници в протестите, са осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство. Двамата от тях ще платят глоби от 400 лева, а един - 300. Четвъртият ще прекара две денонощия в Центъра за временно настаняване на пълнолетни.

В Районен съд Пловдив са били образувани наказателни производства по внесените четири обвинителни актове, като в съдебни заседания на 16.02.2014г. Тони Тонев, Камелия Иванова, Денислав Велчев и Мартин Демирев са се признали за виновни и са пожелали да сключат споразумение. 
Най-голяма присъда е получил младежът Мартин Демирев от Варна, който откраднал и 3 кутии цигари, от разбития при протестите павилион. Той получи 8 месеца условно за хулигански прояви, с 3-годишен изпитателен срок. За Тони Тонев и Камелия Иванова е определено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отново с 3 години изпитателен срок. Четвъртият, който е съден вчера, ще полага 2 дни обществено – полезен труд.

По образуваното незабавно производство срещу Виктор Кононов от Габрово разследването също е приключило и предстои днес да бъде внесено в Районен съд гр. Пловдив предложение за освобождаване от наказателна отговорност на основание чл.78а НК за това, че на 14 февруари е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.