Вижте невероятната история на този унгарски бездомник

Ласло Андрашек буквално удари джакпота с последните си пари

Унгарският бездомник Ласло Андрашек успя да постигне нещо забележително. С буквално последните си пари 55-годишният мъж си купил лотариен билет, който му донесъл невероятна печалба – джакпотът от местната лотария в размер на 1.7 милиона британски паунда (630 млн. унгарски флоринта). Това става ясно от информацията на британското издание „Метро”.

Забележителното постижение щяло да остане незабелязано от масовата публика, докато Андрашек направил значително дарение за общежитие за бездомници. Друга част от сумата отишла за погасяване на задълженията на роднините на щастливия унгарец. Освен това той купил апартаменти за трите си деца и кола, която те могат да използват.

Историята на една от най-големите печалби в историята на Унгария е не по-малко интересна. 55-годишният унгарец бил на път да вземе влака за Будапеща, когато решил да си купил лотариен билет с последните си пари. Андрашек си спомня: „Бях избрал шест числа, след което продавачката ми напомни, че трябва да избера и седмо. Казах й 24. За мен нямаше значение”. Впоследствие се оказа, че това не е точно така, пише британският вестник „Индипендънт”.

Щастливецът обяснява, че двамата със съпругата му ще похарчат спечеленото разумно и допълва: „Станах богат, не съм се променил”.