Георги Първанов идва в Стара Загора

По предварителна информация няма да бъде придружаван от Калфин

Георги Първанов, президент на България /2002-2012/ ще бъде днес в Стара Загора. От 13.30ч. той ще даде пресконференция за журналисти. По предварителна информация водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин няма да придружава Първанов.

Вчера във Варна Георги Първанов обяви, че при евентуални предсрочни парламентарни избори през май, АБВ ще се яви със самостоятелна листа, съобщава Bulgariautre.bg

По думите на Първанов, ще се търси политическа опора в извънпарламентарно представени партии. Той допълни, че вече се водят такива разговори с различни извънпарламентарни формации. "Няма да кажа имена, защото натискът е много сериозен”, допълни Първанов.

Според Първанов изборната агитация трябва да се провежда на официалния за страната език, както е разписано в Конституцията. „Повдигането на този въпрос създава остро етническо напрежение и този, който си играе с етническата карта, рискува етническия мир в страната. Допускам, че ще се постигне договореност – сделка, и въпросът с агитацията ще се реши. ДПС и без това агитира на турски език по време на своите масови събрания, но БСП ще се съгласи да приеме формулировката на ДПС по проблема за уседналостта, с което практически ще им ще им направи поредната голяма услуга”, каза Георги Първанов.