Съдят бездомник, опитал да заколи непознат

Второ заседание по делото срещу клошаря Румен Асенов, който кла с ножица непознат на улицата започва днес в Бургаския окръжен съд. Мъжът е обвинен в опит за умишлено убийство.

Случаят е от април 2013 година и се разиграва в центъра на града.
Според обвинението пострадалият срещнал случайно в градинката пред общината бившия приятел на жена си. Двамата разговаряли за нея, след което й позвънили да отиде при тях.

Докато тримата си изяснявали отношенията, до тях застанал Румен Асенов, който започнал да ги притеснява. Според показанията на пострадалия Асенов е употребил алкохол и въпреки настояванията на тримата да ги остави на мира, продължил да им досажда. Тогава единият от мъжете го блъснал по рамото, след което започнали да си разменят удари. Бездомникът нанесъл две прободни рани с остриетата на ножицата, която носел у себе си.

Делото се гледа по съкратената процедура и на предното заседание показания дадоха подсъдим и пострадал. Днес ще бъде разпитано вещото лице, изготвило заключение по съдебно-медицинска експертиза за причинените на пострадалия увреждания.