Добре дошли във вълнения свят на Диана Цинцарска!

Сдружение "Различният поглед“ и А.Р.И.З.–7 представят изложбата „Вълнен свят“ на майстор-занаятчия Диана Цинцарска

В изложбата, чийто домакин е фоайе галерията на Радио Стара Загора ще бъдат представени над петдесет модела на Пижо и Пенда, композирани в различни сюжети от българския бит и традиции, апликации на вълна върху различни материи, които като краен продукт могат да се ползват като шалове или пана.
За първи път майсторката ще представи пред публика уникални картини и пластики, изработени изцяло от вълна и конци. Картините се характеризират с уникална мекота на преливане на цветовете, а релефът им ги оживява и създава усещането за спокойствие. Малко преди откриването авторката издаде, че картините са вдъхновени от стиховете в книгата "Любов една" на Пеньо Иванов (председателят на А.Р.З.И.-7) и носят техни заглавия,а самата книга ще получи като подарък всеки, който закупи картина. Любопитен факт е, че изложбата ще е динамична, като всеки закупен експонат ще може да се вземе на момента, а на негово място ще се поставя нов.
Рецензент на изложбата е Ангел Гоев-директор на АЕК Етъра.
Диана Цинцарска е майстор-занаятчия от 2010 г. към задругата на майсторите на народни и художествени занаяти. Участвала е три пъти в Ежегодния фестивал на изкуствата РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД в Стара Загора, както и в други събития на Сдружението. Освен като артист, излагащ готова продукция, тя е била и водещ на арт-работилници „Приложни техники с вълна“ за деца и младежи. Нейни произведения могат да бъдат видени на редица традиционни изложения из цяла България като Гела, Копривщица, Узана Поляна, Етъра и др.
Рекламният дизайн на печатните материали към изложбата и аранжировката на произведенията в изложбеното пространство са направени от членове на ССИК– Различният поглед и полския доброволец на Сдружението, Матеуш Щайнке, по проект „Заедно в изкуството 2“ към Европейска доброволческа служба, програма „Младежта в действие“.
Откриването ще бъде съчетано с музикални изпълнения на живо, анонсират организаторите и отправят покана за присъствие на 19 февруари от 18,00 ч. в арт фоайето на Радио Стара Загора.