Червени депутати искат избори

Кадиев: Много колеги се питат има ли смисъл да работим така

Парламентът не може да издържи, ако всяка сутрин трябва да се броят депутатите в зала. Или трябва да се седне и да се каже даваме някакъв срок, или по-добре наистина да отиваме на нови избори, заяви депутатът от БСП Георги Кадиев за БНР.

Кадиев допълни: "Не мисля, че българските граждани ни плащат заплатите, за да научават, че сме прекъснали заседанието в 11 часа."
Колегата му от ДПС Хамид Хамид обаче е категоричен, че един закон не може да събори властта.

Двамата депутати коментираха изказването на Хюсеин Хафъзов от миналия петък, заради което Атака вчера излезе с декларация, БСП отказа да я подкрепи и заседанието пропадна.

Гласуването на текста от Изборния кодекс и публичните престрелки между ДПС и БСП от края на миналата седмица са повод за съмнение дали ще оцелее това правителство.

"ДПС ще продължи да отстоява своята позиция", заяви Хамид Хамид.

Доста депутати си задават въпроса "има ли смисъл да продължаваме този начин на работа", контрира Кадиев. 

Социалистът изрично подчерта, че очаква Хюсеин Хафъзов да се извини заради името "Осман Калъч". В изказването му има нещо обидно и това е името на Осман Калъч. Той е осъден на смърт за шпионаж и е заменен за български шпионин в Турция. Аз не мисля, че български народен представител може да се изправи в парламента и да каже "Аз ще следвам пътя на Осман Калъч, категоричен е Кадиев.