Несебър започва сватбен туризъм

Превръщат морската община в 4-сезонно място за почивка

Второто издание на „Уикенд за любов и вино“ отново превърнa Несебър в столица на любовта. Фестивалът омая жителите и гостите на морския град с романтични изненади, пъстри културни прояви и много настроение. Събитието се състоя в специално изградена за празника модерна шатра, намираща се на площад „Жулиета Шишманова” в центъра на Новия град.
„Уикенд за любов и вино” ще разкрие предимствата на Несебър като целогодишно атрактивна дестинация и ще привлече вниманието на всички двойки за сватбен туризъм. В последно време общината се превърна в 4-сезонно място за почивка и туризъм”, заяви кметът на Несебър Николай Димитров.
През трите дни на фестивала, несебърлий и всички посетители се радваха на богатата културно-музикална програма. Чуха се неостаряващите гласове от хор „Блян“, даваха се уроци по народни и модерни танци, проведе се бал с маски и кулинарната надпревара „Сладкото изкушение“, в което влюбени двойки запретнаха ръкави, за да се включат в тортено приключение. Също така, беше открита изложба-базар на сувенири, оригинални картички с поетични любовни слова, вино и сладкиши, а за всички сръчни, отвори врати работилничка за любовни талисмани и амулети, наречени с любовни заклинания. В програмата имаше място и за най-малките с кукления театър „Тримата братя и златната ябълка” от Държавен куклен театър – Бургас. Зад кулисите на любовта, ни отведоха Георги Кадурин и Анна Петрова в постановката „Догодина по същото време” на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово, а представлението бе в НЧ „Яна Лъскова“.
За всички желаещи да научат за традиционната и как да организират перфектната сватба, бяха направени срещи с професионалисти от бранша, които даваха идеи и консултации, а за по-сигурно правеха и демонстрации.
Какво е любовта без поезията? За това се погрижиха писателят Недялко Йорданов и композиторът Хайгашот Агасян с поетично-музикална среща, която плени публиката. В една от кулминациите на празничната програма се превърна концертът „Код: Любов“ на любимата певица на всички – Тони Димитрова. Със своя неподражаем глас, тя създаде страхотна атмосфера, която бе допълнена от всички посетители, които активно се включиха в песните и танците. За влюбените двойки в програмата беше включена и романтичната комедия “Скъпа, няма не мога”, която също допринесе за всеобщото настроение.
68 двойки от Сливен, Варна, София, Перник, Несебър, Бургас, Ахелой, Равда, Гюлювца, Сл. Бряг, Тънково, Ямбол, Кошарица и др. се регистрираха на информационния щанд на фестивала „Уикенд за любов и вино в Несебър“ , но 44 от тях успяха да съберат необходимите 6 печата, за да участват в томболата за голямата награда – „Фотосесия на нашата любов в Несебър”.