Изчезнаха доказателства по делото "Гранити“?

На следващото заседание ще бъдат изслушани и видени всички данни, събрани чрез СРС -та

Липсващи веществени доказателсва по делото “Гранити“ дадоха повод  днес на защитата  отново да повдигне темата за автентичността на намереното тяло в местността Горска нива край несебърското с. Паницово.  

Обувката на убития бизнесмен Стоян Стоянов, черен метален пистолет „Ерол 529” – 9мм с празен пълнител, пушки, 16 броя патрони, застрахователни полици и талони на различни коли са  веществените доказателствата, които не бяха намерени във всички кашони и чували, които разгледа защитата. Те са описани в обвинителния акт и са установени по време на досъдебното производство. Според защитата това е нарушение на съдебната процедура. 

На следващото съдебно заседание прокурорът по делото Ангел Георгиев  ще трябва да обясни къде са отсъстващите предмети. Тогава ще бъдат изслушани и изгледани дисковете с информация по делото събрана, чрез специалните разузнавателни средства. До 12 март, за когато е насрочено делото адвокатите на страните трябва да формулират искания за слушане и гледане на материалните носители от проведените СРС–та и сравняването на същите с представените по делото веществени доказателствени средства.  

По време на разпита на директора на регионалното звено на ДАНС Златомир Канев, който лично е вадил останките от намереното тяло през 2009 г. стана ясно, че единият крак е останал на повърхността и е бил  покрит с храсти и шума. Именно този крайник е бил буквално оглозган от диви животни , предположи тогава  Канев.  Обувката пък била предадена на семейството на Стоянов, обясни днес прокурор Ангел Георгиев.

Делото изглежда почти пред финал стига адвокатите на подсъдимите Галин Костов, Станислав Михайлов/ задочно/ Нено Стоянов, Стоян Петров и Стоян Колев да нямат други искания.  Ако това стане през март е възможно магистратите да успеят да изслушат обясненията на обвинените за екзекуцията на собственика на фирма "Гранити“ и да се премине към пледоариите на страните. В противен случай обаче е възможно процесът да приключи едва след лятната ваканция на съда.