Стара Загора почита подвига на Васил Левски

141 години от гибелта на Апостола на българската свобода

Община Стара Загора почита паметта на Апостола с различни инициативи и с тържествен общоградски ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Левски на 19 февруари от 11:00 часа.
От 9:00 часа в катедралния храм Св. Димитър ще бъде отслужена заупокойна литургия. Mузейният обект Хилендарски метох ще бъде отворен безплатно за посетители на 19 февруари от 10:00 до 18:00 часа.  От 17 до 21 февруари там ще се проведе образователна програма "Заветите на Левски", която цели да запознае учениците с живота и делото на Апостола на свободата, чрез тематични лекции и игрови методи. Желаещите могат да заявят участието си на телефони: 042 919214 или 0884 477141, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
Организиран е маршрут По стъпките на бъдещия Апостол, който запознава участниците с обекти, свързани с личността и живота на Васил Левски в Стара Загора. Маршрутите ще стартират от сградата на Регионалния исторически музей - Стара Загора от вторник до събота 28 февруари, по предварителна заявка на горепосочените телефони. Цените на билетите за възрастни са 4 лева, а за ученици, студенти и пенсионери - 1 лев.