Разследващ журналист спасява bTV

Росен Цветков е новото попълнение на обеднялата на кадри обществена телевизия

Ново попълнение в новинарския екип на телевизия bTV ще запълни "празнината" от напусналите емблематични кадри. Става дума за журналиста на БНТ Росен Цветков, предаде в. "Преса".

През последните месеци от bTV си тръгнаха редица известни лица и "пренесоха" популярността си в конкурентни медии като Нова телевизия. Там отидоха например Ани Салич, Ани Цолова и Виктор Николаев. След като по-късно кораба напусна и острата Миролюба Бенатова, а отскоро и шефовете Люба Ризова и Виктория Бехар, телевизията сякаш "обедня" откъм кадри, благодарение на което пък още повече изпъкнаха дългогодишни журналисти като Гена Трайкова и Венелин Петков.

Все пак е безспорно, че bTV се нуждае от нови попълнения. Затова в този своеобразен трансферен прозорец в медиите те са успели да привлекат от БНТ Рисен Цветков - половинаката на Ася Методиева в сутрешния блок "Денят започва".

Макар свежото присъствие на екранната двойка да е емблематично за предаването, Цветков е доказан професионалист в много по-сериозна сфера - разследващата журналистика. Репортажите му с помощта на скрита камера са му донесли през годината редица награди, включително специалния приз "Валя Крушкина" и две международни отличия.

Трудовият договор на Росен изтича след месец и тогава той официално ще "облече фланелката" на bTV, където първоначално ще работи като репортер. Дотогава Националната телевизия ще трябва да намери негов подобаващ заместник.

Друго известно лице, изградило се в БНТ, е публицистът Димитър Цонев, който направи авторски съвместен проект с дошлата от Нова ТВ Цветанка Ризова - "Лице в лице".