Рокадите в ефира на bTV продължават

Спират излъчването на предаването "Преди обед"

Спешните кадрови реформи за подобряването на програмната схема в bTV взеха още една жертва - „Преди обед". Сутрешното предаване, водено от Десислава (Деси) Стоянова и Александър (Сашо) Кадиев, ще бъде свалено до дни. Новият програмен шеф на телевизията Павел Станчев не харесвал продукцията и смятал, че разходите по нея са напълно неоправдани, заради което тя трябва незабавно да изпадне от ефир, пише „Всеки ден”.

„Все още не е ясно дали спират предаването заради нисък рейтинг или по други причини, но ще се заснемат още няколко броя и край", коментираха служители на bTV. За момента е ясно, че Деси Стоянова няма да бъде уволнена, а ще остане в телевизията като щатен репортер, ако това я устройва. За Сашо, който едва съвместява играта си в театъра и работата в първата частна национална телевизия, ще е облекчение, че първият ангажимент отпада.

Припомняме ви, че  вчера стана ясно, че най-дълго задържалото се вечерно предаване в българската телевизионна история - "Шоуто на Слави", е на път да бъде свалено от ефир.

Според информацията Слави май ще се окаже фаталист, тъй като на 13-ата година от договора му с bTV ръководството на медията прекроява програмната схема и след броени дни предаването ще е с орязано време. Това не е всичко.От коридорите на телевизията издадоха, че изходната врата на Дългия е била посочена преди дни.

Новият директор на bTV Павел Станчев, който само за няколко седмици превърна рокадите и уволненията на подопечните си служители в риалити шоу, е извикал Слави Трифонов на среща. На нея са му били поставени няколко ултиматума, които не търпят преговори.

Първо, заради промяната на часа на вечерните новини от 22 ч. на 22,30 ч., която влиза в сила съвсем скоро, „Шоуто на Слави” ще започва по-късно, когато свърши емисията и прогнозата за времето.  Второ, Павел Станчев е разпоредил на Дългия, че или прекратява с политическото говорене, или да си къса договора с медията.