Димитър Бонгалов поема бургаския затвор

Бившият зам. министър от тройната коалиция и служебния кабинет Димитър Бонгалов поема ръководството на затвора в Бургас. Той ще встъпи официално в длъжност до няколко дни.
Назначението бе логично, след като се оказа, че Бонгалов е единственият допуснат кандидат за шефския пост в най-натоварения затвор в страната. За неговото назначение потвърди началникът на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията” гл. комисар Митко Димитров. Въпрос на време е правосъдният министър Зинаида Златанова да подпише заповедта за назначение.

На Димитър Бонгалов се възлагат големи надежди да разреши кадровата криза в бургаския затвор. Комисар Димитров призна, че тежката обстановка се отразява на работата и сигурността в затвора. Митко Димитров не скри, че предишният началник Златко Златев, който беше назначен за срок от една година не се е справил със ситуацията.
Шефът на Главната дирекция окачестви бургаския затвор като един от най-тежките. Димитър Бонгалов се ползва с подкрепата на редовите надзиратели, които смятат, че той е наясно с проблемите в местата за лишаване от свобода. Именно това беше и неговият ресор в кабинета Станишев и служебното правителство на Марин Райков.