Поморие почете паметта на Апостола на свободата

Всички присъстващи поднесоха цветя в знак на почит към героя

„Васил Левски! Само споменаването на името му е достатъчно да изпълни сърцата ни с трепет на гордост, с неспокойно усещане за дълг, който ни очаква. България имаше нужда от него и го роди. Той беше потребен на революцията и тя го създаде.” С тези думи започна словото на историка Добринка Желязкова, произнесено пред граждани и гости на Поморие, дошли да преклонят глава пред делото на Апостола.

Сред тях бяха заместник-председателят на Общинския съвет Неделчо Стайков, заместник-кметът Илия Джингов, секретарят на общината Тони Митев, общински съветници, ученици от всички училища в града, учители, общественици и читалищни дейци.

Кристиян Попов - единият от победителите в литературния конкурс за ученици „Пътеки към Левски, представи своето есе. Той е в 7 клас, възпитаник на СОУ „Иван Вазов” и член на Литературен клуб „Звъниче” към Общински детски комплекс с ръководител Марияна Маринова. Заместник-кметът Илия Джингов награди всички деца, участвали в конкурса с грамоти за достойно представяне и книги за Поморие.

Венци от Общински съвет Поморие и от Община Поморие бяха положени пред паметника на Апостола. Всички присъстващи поднесоха цветя в знак на почит към героя.