Театър "Българска армия" идва в Бургас за 3-ти март

Бургас Лайф

20-02-2014, 15:26

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Железният светилник" тръгва на турне в региона

Гледаме спектакъла "Железният светилник" в по-голяма зала

За четвърта поредна година, в чест на националния празник на България 3 март, театър „Българска армия” ще сподели с жителите и гостите на Бургас един от най-вълнуващите си спектакли "Железният светилник". За разлика от предходната година, когато залата на операта се оказа прекомерно малка, за да побере всички желаещи да видят титаничният спектакъл и стотици разочаровани зрители бяха върнати, тази година постановката ще бъде представена в зала „Лукойл”.

На 4 март гостуващият театър ще очаква своите бургаски приятели и почитатели, за да представи спектакъла по епохалния роман на Димитър Талев в изпълнение на най-ярките звезди от трупата си.

Васил Михайлов ще влезе в образа на стария Стоян Глаушев, Александра Сърчаджиева в образа на непокорната Катерина, а Явор Бахаров ще е дивият Рафе Клинче.

Актьорите от мъжкото войнство на "Армейците", които ще излязат на сцената са още Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Ангел Генов, Тигран Торосян, Никола Гълъбов, Иван Ласкин, Иван Налбантов, Мирослав Пашов, Пламен Стоев.

Спектакълът е на носителя на наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство "Аскеер 2012" - Асен Шопов.