Кой се движи гратис в столичния градски транспорт?

Общинският съвет прие икономическата рамка за 2014 година за транспортното обслужване с обществен градски транспорт

Част от гратисчиите в градския транспорт в София са служители на министерства и хора с добри доходи - това е установила проверка на Столичната община. Днес Общинският съвет прие икономическата рамка за 2014 година за транспортното обслужване с обществен градски транспорт.  

По повод проблема с гратисчиите зам. - кметът по транспорта Любомир Христов обясни, че не е въпрос на финансова невъзможност, а по скоро на отношение и нежелание да се заплаща услугата, която се потребява. Тезата, че някой не плаща градски транспорт, защото не може да си го позволи, вероятно не е на 100% вярна, допълни той, цитиран от „Фокус”.

На въпрос, от кои министерства са служителите, които са в нарушения, Христов посочи, че няма такава информация.

Според съветниците от БСП има реална опасност Столичният градски транспорт да завърши годината с недостиг от нови 34 милиона лева. 

Нагласени финансови параметри в икономическата рамка за 2014 година на транспортното обслужване на София, видя  общинският съветник от БСП Калоян Паргов, информира БНР. Той коментира: „ Пак имаме едно нагласяване на параметрите, включително финансовите, както и километрите, спрямо възможностите на Столична община. Това, което трябва да очакват столичани, са по-големи интервали на наземния градски транспорт, който да компенсира недостига на средства и дано не се окажем прави, че в края на тази година ще имаме нова дупка в транспорта от порядъка на 34 милиона”.

Любомир Христов обясни, че общината е предвидила над 23 милиона лева за покриване на евентуални загуби на транспортните оператори през тази година. По думите на столичани, ще получат подобрена транспортна услуга