Габрово скочи срещу плана за управление на парк „Българка“

Габровската общественост, държавните институции - в лицето на Областния управител, община Габрово и Съюза на работодателите категорично отхвърлиха предложения план за управление на парк Българка.

Те препоръчаха зоната в изходната точка на бъдещия тунел под Шипка и местността Узана да бъдат изключени от така предложения проект.

Само при това условие те ще подкрепят плана изготвен от Консорциум Българка, в който влизат две еднолични фирми със съмнителен капацитет и WWF, който е в конфликт на интереси. Една от фирмите е "Екологичен център" ЕООД с капитал от 100 лв., която е 100% собственост на "Зелени Балкани" на Тома Белев.

Фондът WWF е обжалвал пред ВАС проекта за тунел под Шипка, с ясното съзнание, че готви друг план за управление на парка, от който ще спечели хиляди левове. Същевременно представителя на WWF за България Катерина Раковска е член на Висшия експертен екологичен съвет към Министерство на околната среда и водите.

Този орган одобрява и препоръчва плана на министъра на околната среда и водите. Тя е съпруга на лидера на ПП Зелените Андрей Ковачев.


ПП „Партия на зелените”