Задраскаха Чочо Попйорданов с флумастер

Пловдивчани коментират, че подобна гавра с паметта на актьора е недопустима

Името на покойния актьор Чочо Попйорданов бе заличено с флумастер от театрален афиш в Пловдив. Близо 10 месеца след смъртта му той все още фигурира в постерите на спектакъла "Любов, щастие и милиони", където участваше приживе, пише "Телеграф". Скандалните рекламни флаери на представлението разгневиха любителите на театралното изкуство под тепетата. Хората с недоумение си шушукаха, че подобна гавра с паметта на Чочо е напълно недопустима. Пловдивчани коментираха още, че подмяната на афишите не е чак толкова скъпа и обикновено излиза около 50 лева.

От ръководството на Народния театър, чието лого фигурира на афиша, обясниха, че вече нямат нищо общо със спектакъла. От първата ни трупа обясниха още, че "Любов, щастие и милиони" се води като част от хасковския театър "Иван Димов".

Още в началото на театралния сезон миналата година стана ясно, че Валентин Танев ще замени покойния си колега в постановката "Любов, щастие и милиони". Оттогава зам.-шефът на родните артисти, който е и режисьор на спектакъла, се изявява на сцената заедно с колегите си Албена Колева и Малин Кръстев.

След трагичната му смърт на Великден няколко актьори поеха ролите на Чочо. В хитовия "Хъшове" вместо него играе Деян Донков, Иван Юруков, нашумял в "Столичани в повече" замести Попйорданов "Пет жени в еднакви рокли", Христо Чешмеджиев пък пое ролята му в "Да се провреш под дъгата". Във "Вишнева градина" ролята му пое Йосиф Шамли.