Ремонтират пешеходния подлез при Орлов мост

Съоръжението ще бъде затворено за пешеходци чак в края на дейностите

Започнаха строително–монтажните работи на пешеходния подлез “Царевец” при Орлов мост в София. Съоръжението се намира на кръстовището с бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. “Цар Иван Асен II”.

Ремонтът предвижда саниране на компрометираните повърхности на стоманобетоновата конструкция. Ще бъде възстановено осветлението. Също така се предвижда да бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала. Ще бъдат подменени парапетите. Ще бъде възстановен и тротоара при входа и изхода на подлеза. Предвижда се да бъдат почистени канали и шахти, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.

 По време на ремонта ще се пропуска пешеходно движение, а в края на строителството подлезът ще бъде затворен за преминаване. Това се налага поради невъзможността да се извършват строително-монтажни работи по окачения таван и с цел осигуряване на безопасност на преминаващите пешеходци, посочва пресцентърът на Столичната община.

 Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лв. Това е първият етап от изпълнението на обект: „Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения.”