Колкото повече напрежението нараства, толкова по-тежки ще са последиците

Борисов: Управляващите искат да угодят на ДПС

Колкото повече напрежението нараства в България, толкова по-тежки ще са последиците. Виждате в Украйна до къде доведоха държавата, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Оряхово.

"Това няколко пъти им го казваме вече. Но те са решили, тези 500 млн., където са заделили, да ги откраднат, и затова им трябва да сменят и Сметната палата, за да няма кой да ги контролира", каза Борисов.

"Избирателен кодекс, виждате, приема се, почти същия като стария, само че искат да угодят на ДПС, за да могат пак да си идват туристи. А иначе, всичките им обещания и това, което и ние искахме, и даже затова се върнахме в парламента – да направят Избирателен кодекс, който действително и неправителствените организации, и толкова много хора искаха да го има, те се отказаха, виждате, и от преференции, и от мажоритарните гласове. Всъщност губи се време за нещо, което на практика не е ново", каза Бойко Борисов.
За Оряхово Борисов каза още: " Енергийната ефективност - можеше оттук да се започне, защото това не само намалява разходите, а променя и облика на града. И инфраструктурата, и всичко останало. Така че, за съжаление, маса пари се харчат за неща, които не донасят никаква стойност, а всъщност, за да има някакъв просперитет, трябва да се гради", каза Бойко Борисов.