Борисов за депутатите: "Мързи ги, спят" - обновен, (видео)

В парламента няма кворум, за да се проведе извънредното заседание, посветено на новия Изборен кодекс

Днес е поредната сутрин, в която парламентарното заседание не успя да започне ефективно поради липса на кворум. При това става дума за извънредно заседание.

След снощните дискусии до късно в пленарната зала в насрочения час за започване на днешната работа, 9:00 часа, се събраха едва 118 депутати. Това принуди председателят на Народното събрание Михаил Миков (той поне присъстваше в залата) да обяви 30-минутна почивка, след която евентуално да се надява да се съберат повече от колегите му.

Ако в този аванс от време се появят достатъчно народни представители, заседанието по план трябва да продължи работата си по новия Изборен кодекс. В случай, че кворум няма... е, ще го оставят за следващата седмица.

В кулоарите на парламента журналистите използваха почивката, за да помолят лидера на опозицията Бойко Борисов, който също се появи навреме на работа, за коментар относно поведението на неговите колеги. "Мързи ги, спят", заяви той.

"Осем месеца лъгаха, че ще приемат Изборен кодекс, сега ги мързи да станат, за да дойдат на работа", каза Борисов, цитиран от в. "24 часа".

Опозиционният лидер продължи: "Трябва да се научат БСП, четири години им работих на тях, да стават рано и да идват на работа, взимат заплати за това. Каквото стане в тази държава, все ГЕРБ, те са мнозинство и трябва да идват на работа, какво спят до 11:00 часа. Ето, аз идвам, регистрираме се. Мързи ги тях, спят до късно и не идват на работа. Те трябва да са най-работните”.

Съвсем скоро предстои да разберем ще има ли, или не кворум за обсъждане на днешния пакет точки от Изборния кодекс. На вчерашното заседание народните представители стигнаха до приемането на Чл. 398 от него.