10 невероятни факта за нея – там...долу

Едва 30% от жените получават оргазъм посредством секс

1. Върху клитора са разположени 8000 нервни окончания, които служат ЕДИНСТВЕНО, за да доставят удоволствие на жените. В същото време върху мъжкия полов член нервните окончания са едва 4000. Да се чудиш как жените толкова често ги боли глава при условие, че те печелят повече от секса!

2. Средният размер на вагината е между 8 и 10 сантиметра, но дамите не трябва да се плашат, ако случайно попаднат на свръхнадарения Винету Поборски. Техните интимни части могат да се разширяват до 200% от оригиналния си размер, все пак оттам излизат бебетата.

3. Колкото и смущаващо да звучи, вагината може да изпадне, т.е. да се обърне отвътре навън като чорап. Това обикновено се случва в напреднала възраст, а самото състояние се нарича вагинален пролапс. Дамите обаче да не се плашат, тъй като това е поправимо посредством възстановителна хирургия.

4. Вагините и акулите имат нещо общо! Освен, че поглъщат разни неща, и в двете се намира веществото сквален. При акулите то се съдържа в черния дроб, а при жените той е част от естествените вагинални секрети.

5. Докато окосмението върху главата ви може да живее до седем години и да порастне на дължина в метри, то това върху интимните части живее по две седмици.

6. Думата вагина е с латински корени и означава „ножница“ или „калъф за меч“. Вероятно заради това много жени мразят самата дума и използват евфемизми.

7. Едва 30% от жените получават оргазъм посредством секс. Истинският екшън се случва благодарение на клитора. Повечето жени, които достигат до оргазъм по време на полов акт, го постигат благодарение или на добро позициониране, или на директна стимулация на клитора с пръсти.

8. Някои жени еякулират по време на оргазъм, но това не означава, че ако някоя не еякулира, има някакъв проблем. Нормално е това да не се случва. Женската еякулация е противоречив феномен, който най-вероятно се дължи на два други различни феномена. Първият се изразява в изпускането на малко количество млечнобяла субстанция, която най-вероятно идва от парауретралните жлези. А при вторият течността е урина. В много от случаите може да е по малко и от двете.

9. На една жена са ѝ необходими между 15 и 30 минути, за да се успокои след оргазъм. При мъжете големият взрив приключва секунда след еякулацията.

10. Вулвата и вагината са две различни неща. Първото е съвкупността от външните признаци на женския полов орган или т.нар. цвете, а второто е част от цялата вътрешна организация. Представете си го като арката на входа и антрето.

източник: div.bg