Нито съм наркотрафикант, нито някога съм се занимавал с подобно нещо

Орлин Алексиев проговори в тв ефир

След като полиция прерови автокъщата и дома му във връзка с международен канал за кокаин, ударен вчера във Франция, общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев проговори в тв ефир.
„Нито съм наркотрафикант, нито някога съм се занимавал с подобно нещо”, подчерта Алексиев. Той беше категоричен, че не е обвиняем, въпреки че полицията е обискирала автокущата и апартамента му. "Търсеха дрога, но не намериха нищо", обясни той пред Нова телевизия.
Алексиев отрече в неговите автомобили да е превозвана дрога. "Камионът, който пътува от Франция към България, е минал границата и няма никакъв проблем с него. Нашият отбор не е влизал в Боливия, а се твърди, че дрогата е качена там", каза още общинският съветник.
Попитан богат човек ли е, Алексиев отговори, че има автокъща, заведение и лизингова фирма. "Живея добре", каза той.
Пред БНТ Алексиев заяви, че проверяващите са иззели от дома му единствено компютъра на сина му. "Така и не разбрах дали камионът, в който е бил укрит наркотикът, е френски или испански. На кораба само нашият камион беше български, но той е преминал. Екипът не е бил задържан, нито разпитван. Когато говорих с тях, те дори не знаеха какво точно се случва, знаеха само, че е задържан камион. Ние сме състезатели, а доколкото знам, са задържани двама българи, които са от организаторите", коментира още Алексиев.
Обиските в автокъщата и дома му са направени без заповед, а разследващите са ги обяснили с "неотложността на действията им". "Съдействах, разбира се. Ако имаше нещо срещу мен, нямаше да го правят два дни след акцията. Освен това пресконференцията я дават сутринта, а мен ме обискират в петък вечерта. Съгласих се да съдействам, за да отпадне всякакво съмнение от мен, тъй като наистина количеството е огромно", заяви още общинският съветник.
Той изрази надежда акцията срещу него да не е политическа. "На пресконференцията имаше една реплика за пречупения гръбнак, която мен ме притесни", обясни още Алексиев и добави, че трябва да се обади, за да попита от къде да си прибере иззетите компютри.