Патрули охраняват Киев

Скоро ще се проведе среща с представители на вътрешното министерство, с активисти от самоотбраната на „Евромайдана”, лидерите на „Свобода” и „Десния сектор”

Положението със сигурността в украинската столица е сложно, призна пред телевизионните камери новият украински министър на вътрешните работи.

„Доверието в полицията е подкопано. Цялата отговорност за поддържане на реда е в ръцете на отрядите за самозащита”, заяви Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

От изказването му стана ясно, че скоро ще се проведе среща с представители на вътрешното министерство, с активисти от самоотбраната на „Евромайдана”, лидерите на „Свобода” и „Десния сектор”.

„Заедно с новия ръководител на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко възнамеряваме да се договорим за общи действия и съвместно патрулиране. Надяваме се, че скоро ще бъдем в състояние да си възвърнем контрола над положението”, заяви Аваков. По думите му за стабилизиране на ситуацията ще са необходими няколко дни.

Междувременно представители на ултранационалистическото движение „Десен сектор” обявиха, че ще продължат протестите, въпреки решението на Върховната Рада да отстрани президента Виктор Янукович.