Война за територия между охранители пламна в Бургас

Хора на Митьо Очите запалиха джипове на конкуренти

Война за територии между охранителни фирми пламна в Бургас. Гардовете мерят мускули с палежи и се надпреварват кой да лапне по-голямата част от охранителния бизнес.

Първият залп дойде с два опожарени джипа. Луксозните возила Rexton и Tiguan пламнаха като факли малко след полунощ вчера. Те са собственост на появилата се наскоро охранителна фирма "Аватари".

Подпалвачите са залели с бензин предната част на автомобилите и са драснали клечката. Огънят лумнал в около 0,30 часа снощи на бургаската улица "Одрин" пред бизнесцентър "Аполо", където джиповете били паркирани, пише "Монитор". Двигателните панели са изцяло унищожени от огъня. Според хора от бранша палежите са предупреждение срещу навлизането на „Аватари” в бизнеса край морето. Фирмата е стъпила съвсем наскоро в Бургас, а местният клон се оглавява от Георги Янев, който до неотдавна бе шеф на конкурентната „Аркус”. Последната се свързва с името на Златомир Иванов-Баретата, но конците край морето дърпа осъденият като наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите.

Янев вчера категорично отказа да коментира дали е получавал заплахи и дали има проблеми с бившите си колеги от "Аркус".
„Ще изчакаме разследването да покаже какво се е случило", каза Янев.
Хора от града обаче са категорични, че джиповете са изгорели именно заради битката за апетитните обекти между двете фирми.