Седмицата: Реконструкция и обновяване

Астрологична картина на седмицата 23 февруари - 2 март. Меркурий и Марс стационарни, Марс в квадрат с Венера, Новолуние в тригон с Юпитер на 1 март.

В активната част на предстоящата седмица няма значим обмен между небесните играчи,  но спокойствието произтичащо от това, ще е само привидно и  ще бъде компенсирано през почивните дни. В събота ни очаква Новолуние в Риби, веднага последвано от квадратура между Венера и Марс. Марс почти е спрял движението си, готвейки се да стане ретрограден. Същото ще направи и Меркурий, само че за да възстанови обичайния си ход. Двете планети, намиращи се в стационарна позиция са ключови за деловата активност, поради което там можем да очакваме застой, последван от неочаквани обрати. Това, както и чезнещата Луна подсказва, че настояща седмица ще ни предостави както поводи, така и време за размисъл, подмяна на представите, ревизия на намеренията, а от там и на пътищата за осъществяването им.

Квадратурата между Марс и Венера в края на седмицата, вероятно ще породи поредната вълна в усложняването на взаимоотношенията. Проблеми нерешени през януари, както и обида и негодувание, които дълго сме потискали, ще напомнят за себе си. А ревността и неудовлетворението от състоянието на личните и делови партньорства могат да доведат до техния разпад. В някои случаи, това ще постави естествен завършек на взаимоотношения, в които липсват здрави основи и перспективи. В други, ще подложи на проверка устойчивостта на чувствата, стабилността, както и моделът и условията при които се развиват връзките. Ще се наложи да обмислим необходими промени, за да преодолеем кризата и тласнем взаимоотношенията към нов етап на развитие, ако желаем да не изгубим скъпи на сърцето си хора и ценни делови партньори. Контролирайте гнева и възмущението си и имайте предвид, че вероятно заради тях всичко ви изглежда далеч по зле от отколкото е в действителност. Изчакайте емоционалната буря да отшуми, преди да вземате решения, за да не съжалявате в последствие за неовладените си реакции.

Видимо, в последната седмица на февруари, не следва да препускаме напред към бъдещето, както и да го товарим с важни решения и декларации. Много по-уместно и ползотворно за нас ще бъде да я посветим на задълбочена работа върху стари, неразрешени дела и въпроси, или да насочим усилията си към реорганизация на деловия и личния живот, бизнеса, финансите, бита, а в някои случаи и целите си. Съществено внимание следва да отделим и за усвояване на постъпилата към нас информация, касаеща настъпили промени в обстоятелствата на обективната действителност.

Надежда и нови перспективи ще ни донесе Новолунието в събота, което ще отключи позаспалото в последните месеци благородство и прозорливост на Юпитер. Тригонът на Слънцето и Юпитер има висока и обещаваща репутация, но предвид съпътстващата астрологична обстановка и тук ще се наложи да проявим малко въздържание и здравословен скептицизъм. Като за начало, той ще ни позволи да намерим необходимата поддръжка в решаването на стари въпроси и проблеми. Някои от тях ще ни върнат към прозрения, визии и възможности, които сме оформили в съзнанието си още в горещите августовски дни на 2013. Ще трябва отново да ги преразгледаме и  да използваме опита на преживяното от последвалите месеци, за да отделим желаното от действително възможното. Но за началото на принципно нови дела, периодът все още е критичен. Разумно да го използваме на изясняване на взаимоотношения и постигане на компромиси, за проучване на възможности  и търсене на нови направления. И да бъдем по сдържани в оценката си на възможности, обещаващи големи перспективи, както и в начинания, на които възлагаме надежди за дългосрочно развитие. Иначе можем да загубим всичко, което сме постигнали до момента, в замяна на нови и далеч по неразрешими проблеми. Не всичко което хвърчи, се яде!

Успех!