Рекламират България като туристическа дестинация в Сибир

Страната ни участва в няколко престижни изложения

България ще бъде популяризирана като туристическа дестинация и в регионите на Русия, това каза в интервю за Агенция "Фокус" Н.Пр. Бойко Коцев, посланик на България в Москва.

"Стремим се да не подценяваме регионите на Русия, с които развиваме все по-активно сътрудничество. Ще популяризираме България, включително и като туристическа дестинация, по време на Дните на Европа в Уляновск през април, и Дните на България в Рязан през същия месец. През април България ще се представи като целогодишна туристическа дестинация и на изложенията „Лято 2014“ в Екатеринбург и „Турсиб“ в Новосибирск. Това са най-големите регионални изложения преди летния сезон в Сибир и в Уралския регион, където съществува голям интерес към лятна почивка в България", каза посланик Бойко Коцев.

През април се предвижда участието на страната ни и в международното туристическо изложение „Отдих без граници“ в Санкт Петербург, а през есента в още три изложения - „Отдых/Leisure“ в Москва, „INWETEX“ в Санкт Петербург и „Ски салон”.