Кой ще преобрази Партийния дом в Пловдив?

Обявяват победителя в конкурса днес

Днес официално ще бъде обявен победителя в конкурса за новата визия на Партийния дом. В изготвянето на идеен проект на сградата се състезаваха 8 участници, включително един от Венеция. 

Конкурсът стартира през ноември 2013-та година. В обновлението на обекта, освен енергийната ефективност, се включва още и изграждането външен асансьор и художествено осветление с надписи и графики. Самата сграда може да бъде вдигната с още едно или две нива, за да се направи на покрива й панорамен бар.

Проектът е на стойност 100 000 лева. От общината са решили да дадат по-голяма свобода на архитектите относно външния изглед на зданието. Важно е все пак фасадата да се вписва с околните обекти, които са емблематични за града – разкопките, хотела, Военния клуб и Пощата.

Още миналата година Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкция, модернизация и художествено решение на фасадата на бившия Партиен дом, но тъй като тогава нито един от кандидатите не покри условията на конкурсната процедура, се наложи повторното й провеждане.