Интерпол издирва рапъра Играта

Не мога да работя! Kъдето и да ме спрат, ме водят в районното, оплака се изпълнителя в „Добро утро, България!” по TV7

“Намирам се в Бермудски триъгълник, наречен България. Това е държава на парадоксите и го заявявам съвсем отговорно”, заяви рапърът Играта в студиото на сутрешния блок на TV7 „Добро утро, България!”, днес.
Преди дни изпълнителят разбира, че е издирван от Интерпол и е обявен за общонационално издирване и в България. Всичко това се разиграва след рутинна проверка на КАТ. Служителите на реда му съобщават, че е обявен за издирване. След това го завеждат в 5-то Районно управление. „Накараха ме да пиша обяснения за нещо, което изобщо не знам. Единственото, което разбрах е, че някой е използвал личността ми някъде. Нищо повече”, разказа Ивайло Иванов.
Сам решава да провери какво се случва и на следващия ден отива в СДВР, откъдето го успокояват, че няма да има проблеми и да не се притеснява. Тогава обаче той отива и до 3-то Районно в София, където му е адресната регистрация. „Като поисках справка светнах като коледна елха. Веднага нахлуха служители на реда. Влязоха като барети. Добре че момчето на гишето им обясни какъв е случаят, но пак бях привикан да давам обяснения”, оплака се Играта.
И до днес рапърът не може да получи информация, за какво точно е обявен за издирване. Единственото, до което се е добрал сам е, че Интерпол го търси за престъпление извършено в Германия от някой, откраднал личността му. „Аз не съм стъпвал в Германия от 2006 г”, обясни Ивайло Иванов.
Водещите Витормир Саръиванов и Диана Радева пък разказаха, че са направили опит да получат официална информация. От МВР са ги препратили към представителството на Интерпол у нас, а оттам са ги препратили за подробности обратно към МВР.
„Аз не мога да си върша работата, защото всеки, който ми поиска документите, ще му светна и ще ходя всеки път по разпити в Районните да давам обяснения. Чувствам се като престъпник. Ако имам участие в Белгия, как да изляза от страната? Ако майка ми е болна и я карам към болницата, а КАТ ме спре и им светна, какво да правя?”, попита в студиото на „Добро утро, България!” рапърът.
„Никой не ми каза какво трябва да правя, никой не ми помогна. Полицията е импотентна институция у нас. Затова моля някой да ми помогне. Моля!”, призова от малкия екран Ивайло Иванов-Играта.