Слънчев бряг в тотален ремонт

Братя Диневи вдигат два ваканционни комплекса във Влас

Най-големият морски курорт Слънчев бряг е заклещен от строителни бригади. В целия комплекс кипят ремонти, на места никнат и нови строежи. Три месеца преди началото на сезона крайбрежието прилича на гигантска строителна площадка. В момента в близо 100 хотела текат освежителни ремонти. Сменят се мокети и тапети, подменя се фаянсът в баните, а в някои хотели дори дограмата. "Никой не знае колко строители работят в Слънчев бряг. За нас сега е сезонът, в който реновираме базата. Козметични ремонти се правят всяка година преди лятото, защото туристите са много капризни", заяви за "Стандарт" Веселин Налбантов от Съюза на собствениците. Около 50 хотела вече са приключили с козметичните ремонти и са готови да посрещнат първите летовници.

Няколко нови сгради никнат в Западната зона. които са с жилища за продажба. До началото на лятото те ще бъдат завършени на груб строеж, но няма да могат да посрещнат собствениците си.

Най-усилено строителство кипи в съседния курорт Свети Влас. Във вилната зона Инцараки се вдигат десетки кооперации, вили и еднофамилни къщи. Строителните предприемачи братя Диневи вдигат два ваканционни комплекса. Между Свети Влас и Слънчев бряг пък се строи огромен и луксозен СПА комплекс. Той ще се издигне на мястото на бившия санаториум за белодробни болести, който неотдавна бе разрушен. Комплексът ще се простира върху парцел от 320 дка, а част от него ще работи като санаториум както досега.