Монтират 68 нови лампи в Северния парк

Проектът ще бъде изпълнен поетапно, като първия етап обхваща и подмяна на подземната инфраструктура

Общо 68 осветителни тела ще бъдат поставени при първия етап от ремонта на Северния парк. Това каза кметът на София Йорданка Фандъдокав, която днес провери изпълнението на ремонта на главния вход на парка към ул. „Ген. Никола Жеков”.

Реконструкцията на Северния парк започна в началото на февруари. Очаква се първия етап, включващ поставянето на ново осветление, да приключи през март 2014 г. В проекта са предвидени подмяна на алейното осветление, на настилките, както и изграждане на автоматизирана поливна система и корекция на входовете към парка и главния подход.

Предвижда се да бъдат изградени 3 детски площадки за различни възрастови групи и поставена обществена тоалетна. Проектът ще бъде изпълнен поетапно, като първия етап обхваща и подмяна на подземната инфраструктура.

 През последните години възстановихме осветлението в 13 паркове и градини. Сред тях са „Гео Милев”, „Лебед”, Южен парк, „Борисова градина”, „Баня Лозенец”. Наред със „Северния парк” тази година продължава ремонта на градина Докторски паметник, парка „Мир и дружба” в Студентски град.

Освен в централната част на града се извършват и ремонти в паркове в кварталите на града, посочи кметът на София. Предстои да започне възстановяването на парка на НДК.