Фандъкова: Искам да видя София на усмихнати софиянци

Работя, за да се чувстват отговорни гражданите и да обичат „нашия дом”

Искам да видя София на усмихнати софиянци, защото тя е нашият дом. Това е и моята задача - да действам така, че да могат всички, които живеят или работят в този град, да го обичат и да се чувстват отговорни граждани.
Toва казва в интервю за в. „Стандарт” кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя добавя, че тази година предстои конкурсът, който се подготвя по отношение на оформянето на цялостното пространство около НДК.
Категорично трябва да бъде решен този въпрос с паметника, когато започва обновяването на парка. Представителите на гилдиите казват: "Паметник не бива да се разрушава", но нека да си дадем сметка, че всъщност в момента паметник - най-общо казано - няма. Така че, трябва да се вземе отговорно решение по този въпрос, допълва още Фандъкова.
Столичният кмет подчертава, че страната, хората и градовете имат нужда от каузи, които да ги обединяват.
Ние видяхме миналата година стотици младежи, които имат своята идея за България, и мисля, че именно те ще дадат тласъка за обединението на дясномислещите, допълва тя.
Вярвам и очаквам, че десницата може да предложи сериозен проект, който да бъде обединителен. Пак казвам - не личности, а план за развитието на страната. Това е необходимо за всички, убедена е Фандъкова.
По повод разделението в обществото кметът заявява, че през последната година до голяма степен са създадени предпоставки и за изкуствено разделение между хората.
Тя подчертава, че е опасно, когато българите започнат да се делят на бедни и богати, на умни и не толкова умни, на красиви и не толкова красиви.