„Юлен” АД: С нашата работа и инвестиции променихме Югозападна България

За всяка изречена клевета ще търсим правата си по съдебен ред

Преди няколко дни коалиция „За да остане природа в България” (организация без съдебна регистрация) разпространи до медиите писмо на Върховна административна прокуратура от 18 декември 2013 г. до тях. С въпросния документ се препраща по подсъдност за проверка от Благоевградска окръжна прокуратура сигнал на Коалицията за незаконно изградени ски писти и съоръжения в ски зона Банско. Това е десетата по ред жалба срещу„Юлен” АД като концесионер на ски зона Банско от тази неправителствена зелена организация или нейни членове. До сега всичките проверки са завършвали по един и същ начин, с констатация от прокуратурата, че нарушения и престъпления по повод тези сигнали няма.

Повече от десет години продължава негативната кампания на няколко зелени неправителствени организации, подкрепяни активно от медиите в групата „Икономедия” и техните сателити Mediapool и Offnews. По правило тя особено се ожесточава по време на активния туристически сезон. Още по-истерична става, когато има някакво значимо спортно събитие или условията за зимен туризъм в Пирин са отлични и курортния град е пълен с туристи от България и чужбина.

С нашата работа и инвестиции ние променихме цяла Югозападна България. Чрез стартовете от световните и европейски купи по ски с участието на най-големите звезди в алпийските ски показахме природните красоти и другото усмихнатото лице на България пред света, противно на насажданото мнение от зелените провокатори, че българите сме един корумпиран и престъпен народ. Никъде в Европа няма зелени организации като нашите, които с такава ярост и ожесточение се опитват да ликвидират зимния туризъм не само в Пирин и Банско, но и в цялата страна.

Заявяваме, че от днес, 25 февруари 2014 г., за всяка изречена клевета и изнесена непроверена подвеждаща информация, дискредитираща нашата компания, включително и от тиражиращите ги медии, ще си търсим правата по съдебен ред.