Над 4000 лева събраха за Меги

Предстои концерт за Веси

4380 лева (и 5 евро) е крайната сума събрана в подкрепа на  Мадлена Стоилова (Меги). Парите са преведени по дарителската сметка за лечение на момичето. Средствата бяха набрани чрез дарителски кутии, както и по време на голям благотворителен концерт, който се проведе на 23 февурари в Държавна опера Стара Загора, и който беше организиран от петима младежи - Тихомир, Данаил, Адриана, Доника и Магдалена.

22-годишната Меги е в будна кома от ноември миналата година, след като получава внезапен мозъчен кръвоизлив.

„В един момент дойде времето, когато в реанимацията не могат да я държат повече. Трябваше да намерим здравно заведение за доизлекуване”, казва Мария Стоилова, майка на Мадлена. Лечението, поето от здравната каса, спира в момента, в който пациентът излезе от интензивното отделение. Семейството настанява Меги в хоспис, тъй като грижата в домашна обстановка е невъзможна за човек в това състояние.

„Тя трябва да се аспирира, да се храни със сонда, тя е неадекватна. Единственият контакт, който прави, е с очи. Трябва да има постоянни 24-часови грижи”, допълва майката.

Изкуствено мозъчно платно - 1450 лева. Ампули за имунната система - 726 лева. Антибиотици - 500 лева. На месец родителите на Меги плащат над 3000 лева за консумативи и процедури.

Повече за Меги, и как да помогнете можете да разберете в страницата на кампанията. http://www.helpmegi.info/

Поредицата благотворителни събития през този месец продължава с благотворителния концерт на ансамбъл „Загорче”, с участието на деца от детска градина „Светлина” в подкрепа на Веселина Господинова. Той ще се проведе на 27 февруари /четвъртък/ от 19:00 часа в Държавна опера Стара Загора. Вход: 6 лв. / 20 лв. Покани можете да получите в офиса на Обществен дарителски фонд на ул. „Граф Николай Игнатиев” 14.