Кои са лицата на Майдан? (снимки)

Свят

26-02-2014, 00:44

Снимка:

Валентина Пиччини

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Военни действия в Киев! Беркут вече воюва! (видео)

Лицата на Майдан (снимки)

Преди и след: Майдан в Инстаграм (снимки)

Победен петък за Майдан

Юлия Тимошенко напусна болницата и се отправя към Майдан

Майдан формулира критерии за доверие към правителството

Майдан през очите на БЕРКУТ (снимки)

Под натиск от Майдана: Украинският премиер Азаров подаде оставка

Ето как посрещнаха на Майдан Юлия Тимошенко (снимки)

Тимошенко ще замени инвалидното кресло с президентско! (видео)

Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна

Шулц: Освобождаването на Тимошенко е исторически момент

Реч на Юлия Тимошенко на Майдан (на живо)

Освободиха Юлия Тимошенко!

Парламентът на Украйна ще ликвидира Беркут

Беркут атакува! Ситуацията е кървава! (видео)

Увеличават шесторно личния състав на Беркут

Кои са те - хората, които са готови да умрат за свободата на Украйна?


Този човек е видял по телевизията протестите на Майдан и решил да отида в Киев, за да участват в тях. Преди това е работил като строител в района на Лвов. Сега е патул на Майдана.

 

Демонстрант пробва противогаз. Mайдановци помагат на много хора като ги снабдяват с топли дрехи, стари военни униформи, боеприпаси, предпазни средства и други неща от първа необходимост.


Трима от майдановския отряд на "Мечките". Тези професионални охранители тренират други протестиращи и ги учат на различни тактики. "Мечките" подкрепят демонстрантите от самото начало на сблъсъците с властите.

 

Още един строител на демокрация. Той признава, че през последните няколко месеца постоянно се чувства недоспал. В разгара на сблъсъците с властите е патрулирал на барикадите на улица „Грушевски”.

 

Този млад човек е от малко село до град Волин, западен регион на Украйна. Признава, че, ако е необходимо, е готов да умре за свободата на страната си.

 

Мъж носи цветя и торта, за да отпразнуват рождения ден на приятелката му на Майдан. В родния си град Виница, Западна Украйна, той е работил като продавач в супермаркет. Сега е борец за свобода.

 

Свещеник на Украинската православна църква от киевския храм Св. Николай. Той се присъедява към протестите, веднага щом чува за тях и впечатлен от огромния брой хора, излезли на Майдан да отстояват свободата си.

 

Пенсионер от Западна Украйна. Продължава борбата на своя баща си, починал след 22-годишно заточение в Сибир.

 

Продавачка от супермаркет в Сум, Северна Украйна. Признава, че е била шокирана, когато за първи път попада на Майдан и вижда каква организация и военен ред са създали протестиращите. Споделя, че е готова да умре за родината си, ако е необходимо.

 

Ветеран от войната в Афганистан. Дошъл е на Майдан да обучава протестиращите на самозащите. Работи заедно с група военни.

 

Бивш учител от Дома на профсъюзите, който се превърна в оперативен щаб на Майдана. Признава, че е изненадан от жестокостта, която показа Беркут срещу протестиращите.

 

20-годишният железопътен работник от Черкаси, Централна Украйна. Изненадан е от собствената си смелост по време на улични боеве.

 

Мъж от Лвов патрулира по улиците около стадион "Динамо", където се проведоха едни от най-ожесточените сблъсъци между протестиращите и представителите на властта. В нормалния живот, той работи като IT.

 

Жител на Виница, Западна Украйна - работи като охранител на Майдан от началото на протестите. Той е убеден, че протестиращите ще спечелят в борбата им за свобода.

 

Майдановец от Виница, Западна Украйна на първа линия на улица „Грушевски”. В обикновения живот, той - художник и фотограф. Казва, че го плашат безредиците, жестокостта и животинската омраза на представителите на правителствените сили към протестиращите.


Ветеран от войната в Афганистан. Освен всичко останало, което върши на Майдан, тренира майдановци за ефективно противопоставяне на правителствените сили.

 

Момиче от дясната фракция "Съюз на викингите". Преди бунтовете е учила в Историческия факултет. Самата тя от Киев и казва, че е готова да се бори до края в тази война за свобода така, както украинците са се борили преди години.

 

Никола. Роден е в Крим, но е дошъл в Киев за протестите. Установил се е в Дома на профсъюзите, където се помещава оперативния щаб на протестиращите.

 

Този мъж учи в Лвов, но иска да се премести в Полша за да завърши обучението си. Споделя, че е дошъл на Майдан да срещне съмишленици и да освободи страната от корумпираното правителство.

 

Този млад мъж е патрул от първа линия на барикадите на улица „Грушевски”. Категоричен е, че за демонстрантите единствен изход от създалата се ситуация е победа.


Ветеран от войната в Афганистан, от Днепропетровск. Работил е като директор на детска клиника и, едновременно като охрана в агенцията. Той смята, че връщането на конституцията от 2004 г., ограничаваща властта на президента, е една от решаващите стъпка по пътя към свободата.