Какво да направиш, за да изглеждаш перфектно сутринта

Животът

27-02-2014, 07:14

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дълбокото подхранване на косата помага за възръщане на блясъка и мекотата й

Сънят: най-добрият трик за пестене на време

Може отдавна да си в страната на сънищата, но кожата ти продължава да работи.

Възпаленията са успокоени и хормоните на стреса достигат най-ниските си нива, твърдят дерматолозите. Докато си почиваш, кожата се бори с пъпките, бръчиците и тъмните кръгове. Ето как да ускориш тези процеси.

Спаси кожата с ретиноид

Нищо не помага по-добре срещу бръчките, отколкото ретиноид за местно приложение. Редовното използване на мощната антиейдж съставка подобрява клетъчната регенерация и стимулира синтеза на колаген, за да посрещнеш утрото с по-гладко и блестящо лице. Ако предписаният от лекар продукт с ретиноид е твърде агресивен за кожата ти, пробвай такъв с ретинол – по-лека версия, за която не ти трябва рецепта. И двете съставки изсушават кожата, за това след серум със съдържание на ретиноид или ретинол (остави го да попие за 5 минути), нанеси щедро хидратиращ крем. 

Премахни петната с гликолова киселина

Преди да си легнеш, нанеси по цялото тяло крем с гликолова киселина за премахване на мъртвите клетки.

Намажи повторно по-грубите участъци, като петите, лактите и ръцете. Сутринта се изкъпи с ексфолиант, за да отстраниш окончателно мъртвите клетки.

Избегни подпухването

Лошата страна на всички хубави неща, които ти се случват докато спиш?

Неподвижното лежане води до задържане на течности, особено в областта на лицето и около очите. Сведи подпухването до минимум, като държиш главата нависоко с помощта на две възглавници. Вечер избягвай солените храни, например суши с повече соев сос.

Подхрани косата

Дълбокото подхранване на косата помага за възръщане на блясъка и мекотата й.

Въпреки това, повечето жени нямат време да чакат лепкавата и капеща констистенция на балсамите да подейства. Спри се на маски за нощна употреба. Те обикновено са с по-лека текстура, която не оставя следи по възглавницата.

Сдобий се с тен след залез слънце

Нанеси автобронзант преди лягане.

Събуждаш се с целуната от слънцето кожа, а неприятният аромат на продукта е изветрял (повечето автобронзанти съдържат специална киселина, която отделя остра миризма часове след намазване). Само се увери, че бронзиращият крем е попил добре, преди да легнеш в чистите чаршафи. / cosmopolitan.bg