Деца стават лекари в “Болница за плюшени мечета“

За поредна година в Стара Загора се организира кампанията, която бори детския страх от доктори

Събитието е в подкрепа на деца с редки заболявания и е част от инициативите на Сдружение "Самаряни" за отбелязване и популяризиране на Международния ден на редките болести – 28 февруари. Активно участие ще вземат Асоциация на студентите медици - клон Стара Загора и много доброволци.

В "Болница за плюшени мечета" децата получават възможност да бъдат активната страна в консултацията с лекар. Кампанията се организира от Сдружение „Самаряни" и ще се проведе на 1 и 2 март.

За първи път тази година децата ще имат възможност да се запознаят с процеса на кръводаряване и здравите мечета да станат безвъзмездни кръводарители. Също за първи път те ще имат възможност да се докоснат до истинска микробиологична лаборатория. Ще има томбола с награди и много изненади.

Много настроение в „Болницата за мечета" ще донесе и участието на талантливите изпълнители от Музикална формация "Звездопад" с ръководител Мариана Димитрова, малките балерини от Балетна школа "ПаДеКре" с ръководител Кремена Костова, танцьорите от Танцова формация "Тракийче" при читалище "Георги Бакалов" с хореограф Росица Христова. Водещ ще бъде Ганка Добрева.

Пунктът, в който плюшените мечета ще даряват кръв, се осъществява по проект "ДОБРОволно за кауза", фонансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 година.