Лекар от екипа на проф. Щромер преглежда жени с репродуктивни проблеми

Д-р Сенкова от Виена Ин Витро Център пристига в Бургас утре

На 28 февруари от 9 до 15 часа в ин витро звеното на МБАЛ „Черноморска – Бургас” прегледи ще извършва д-р Ралица Сенкова - специалист по акушерство и гинекология, репродуктивна медицина.  Тя е част от екипа на проф. Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.  Д-р Сенкова е специализирала в областта на стерилитета и репродуктивните технологии в Ин Витро Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия под ръководството на проф. Щромер и проф. Обруца.

Прегледите при д-р Сенкова ще се осъществят след предварително запазен час на телефон 056/ 707 606.  Специалисти от Виена ин витро център ще преглеждат пациенти с репродуктивни проблеми до края на годината в МБАЛ „Черноморска – Бургас”, веднъж месечно.

Новооткритото звено по Репродуктивно здраве на болницата в Меден рудник цели да улесни бургазлии и да отвори врати за новите съвременни технологии в това направление на медицината за жителите на областта. 

„Хората ще могат да се възползват от повечето фази, които изисква репродуктивната медицина тук на място. Вече имаме възможност да извършваме първите две процедури от цялостното лечение тук. За същинската част по ин-витро оплождането ще се пътува до Националната банка за съхранение на биопродукти в столицата”, каза собственикът на болницата д-р Пенко Пенков.