"Тоника" остава без репертоар

Стефан Диомов забрани да пеят неговите песни

Композиторът Стефан Диомов официално забрани на „Тоника“ да пеят песните му заради лошото отношение на Ева Найденова към него.
„Да са живи и здрави „Тоника“. Няма да кажа лоша дума за групата, но не искам повече да пеят песните ми. Нека други ги пеят“, заяви бургаският композитор.
Чашата на търпението му преляла от интервю на Ева, в което казва, че Диомов за нея вече е бяло петно и е изтрит от съзнанието. „Днес (бел. ред. вчера) съм уведомил всеки от групата с нотариално писмо, че повече не искам да пеят песните ми. Сезирал съм и „Музикаутор“, като се позовах на Закона за авторското право“, обясни пред "24 часа" Диомов.

Според запознати с творчеството на „Тоника“ те ще останат почти без репертоар. Диомов съобщи, че е написал за тях 80 песни и 220 вокални композиции. Оставял им обаче името „Тоника“, което също измислил.

„Не съм предполагал, че човешката злоба може да изтрие много красиви неща. За мен отношението на Ева е необяснимо. Помагал съм много на Гого и не заслужавам такова отношение към мен“, заяви Диомов.

За решението си да забрани на „Тоника“ да пеят песните му композиторът получил много поздравления вчера. „Телефонът ми прегря от стотици колеги. Не може така някой да се гаври с теб“, заяви с болка Диомов.

„Не ме занимавайте с глупости. Имам рани да си ближа“, каза Ева по телефона. „Нямам коментар“, заяви Милица, а Драго: „Много съм изненадан.“