"Дискавъри” пуска нов канал у нас

ID Xtra ще се казва новият канал, който "Дискавъри" пуска у нас от април. Той ще е насочен към женската аудитория, пише "24 часа". Основният акцент ще е разплитането на мистерии, случили се на обикновени хора, но в много лъскав, холивудски стил. Това обясни пред "24 часа" Виктория Дейвис - директорка "Продажби и дистрибуция" за Югоизточна Европа на медийната група "Дискавъри".
Всички останали канали на групата съвсем скоро ще имат различна графика, както и премиери на нови поредици. Заради една такава премиера у нас пристигна и бивш морски тюлен от САЩ.
Джоел Ламберт е участвал във военни мисии в Афганистан и Косово, обучавал е свои колеги и персонала на международни специални части от Сингапур, Тайланд, Гърция, Египет, Германия, Холандия и Естония. Сега сам е пожелал да пристигне в страната ни за премиерата на новото предаване, което прави по "Дискавъри" - "Менхънт" (от англ. - преследване).

Предстои скок от Еверест

Във всеки епизод Джоел има 48 часа, за да стигне до определено място в света, откъдето да бъде екстрадиран. През цялото време го преследват военни, които искат да го заловят. Той разполага само с дрехи и вода, а храна и подслон, трябва да намира. Шоуто му тръгва на 2 март от 22 ч.
Миналата година "Дискавъри" излъчи за първи път събитие на живо. Тогава акробатът Ник Валенда направи 400-метрова разходка над Гранд каньон по 5-сантиметрово стоманено въже. Тази година каналът ще покаже нещо още по-екстремно - скок от Еверест със специален костюм уингсют (от англ. уинг - крило, сют - костюм). Той прилича на анцуг, но има плат между тялото и ръцете и между краката, така че да е с по-голяма площ. Усещането е, че с него летиш в облаците. Накрая от него се отваря парашут.
"Когато подобни събития се излъчват на живо, преживяването е много различно - не знаеш какво ще се случи", обяснява Виктория Дейвис. Скокът ще бъде през май. Ще го направи алпинистът Джоуби Огуин.