Турският министър Давутоглу: Пловдив и София са като Истанбул и Анкара!

Само на българите казваме "комшии", каза политикът

Преди минути приключи срещата между министъра на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу и областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Пловдив и София са като Истанбул и Анкара, каза министърът. Харесвам Пловдив и не можех да не го посетя, добави политикът.

Имаме много съседи, но само на българите казваме комшии, заяви още турският министър.

На срещата с областния управител е обсъждан въпросът за пускане на въздушна линия между Пловдив и Бурса.

Сега политикът е на молитва в Джумая джамия.

Преди това той бе на среща в турското консулство с представители на неправителствени организации и турската общност в града. Български медии в близост до консулството не бяха допуснати, с изключение на две турски телевизии и екипа, отразяващ визитата.

В града има засилено поличейско присъствие заради визитата на Давутоглу.

 

Вчера с протест пред Министерски съвет лидерът на „Атака” Волен Сидеров и депутати от политическата партия изразиха недоволството си от посещението на турския външен министър Ахмет Давутоглу в навечерието на националния празник на България 3 март. По-късно при излизането на Давутоглу от сградата на президентството, събиралите се депутати от „Атака”, заедно със Сидеров опитаха да блокират пътя на официалната делегация. Полицията предотврати опита за блокада на турския външен министър.