КФН разреши на ЦСКА да продава акции

От клуба обещават разяснителна кампания по въпроса

Комисията по финансов надзор позволи на ЦСКА стартиране на публичната продажба на акции. От пресслужбата на "армейския" клуб потвърдиха новината, като разпространиха специално обръщение.

"Армейци,

Комисията по финансов надзор излезе с официално решение от 27-28 февруари във връзка с проспекта на ПФК ЦСКА за публично предлагане на акции. Вижте какво бе публикувано на сайта на комисията:
Точка 11 - "Потвърждава проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД, гр. София".

В информацията се допълва, че скоро ще стартира подробна разяснителна кампания от страна на клуба. Решението на финансовия регулатор се определя като „голямо признание за усилията на ръководството и целия екип в Клуба и голяма крачка напред с оглед на бъдещето и просперитета му”. „ПФК ЦСКА АД постигна нещо нечувано и невиждано не само в България, но и в много други страни от източна Европа”, хвалят се още „червените”.

С това обаче проблемите на армейците не приключват. Според информация на колегите от сайта Sportonline.bg ЦСКА няма да играе в Европа, дори да направи чудото и да спечели първенството, са научли колегите от от надеждни източници в Лицензионната комисия. Самият и началник Красин Кръстев пък притеснено отказа да коментира каквито и да било подробности около лиценза на „армейците”. И миналия сезон лицензът за европейските турнири бе отнет на ЦСКА, а на мястото на „червените” се появи Ботев Пловдив.

Подробности вижте в Sportonline.bg.