Левски пред фалит заради дълг към Батков

Клубът с 42 млн. лв. задължения към адвоката

Президентът на Левски Тодор Батков дотира клуба, а вложените от него средства се записват като задължения, научи Sportonline.bg. Така в момента „сините” имат към собственика си 25 млн. лв. описани и 17 млн. лв. неописани дългове. Клубът генерира по 4-5 млн. лв. загуби годишно, които се покриват от юриста, който ги вписва като задължения към себе си.

На практика, ако на Батков му писне, оттегли се от управлението и потърси тези суми, Левски фалира.

Външните дългове на Левски също не са малки. 3 млн. вече се дължат на изпълнителя на ремонта на стадион "Георги Аспарухов" - "Главбулгарстрой", а още 5 са необходими за довършване на ремонта!

Общата сума от останалите задължения е около 5 млн. лв., които са към бивши играчи и треньори, както и към институции! „Сините” не са плащали данъци от 2012 г. и задълженията към държавата са към 2 млн. лв. Тези дългове обаче нямат отношение към лиценза на клуба. За получаване на документи за участие в следващото първенство са необходими 100-ина хиляди лева, които ще бъдат покрити.

Актуалният въпрос е какво се случва с Левски, ако Тодор Батков се откаже от управлението на клуба и потърси вложените от него пари?

За повече спортни новини, четете Sportonline.bg